Összeomlott a közlekedés Japánban az ünnepek miatt

Összeomlott a közlekedés sok helyütt Japánban a szombati ünnepen, az úgynevezett ősök tiszteletének napján - jelentette a helyi média.

A szigetország egyik legforgalmasabb, Nagoját Tokióval összekötő országútján 43 kilométeres torlódás alakult ki Kanagava prefektúra területén, és 30 kilométer hosszan álltak az autók Jamanasi prefektúrában is.

A nagyobb városok vasútállomásai túlzsúfoltak, a fővárosból induló gyorsvasutakra minden jegy elkelt. Az ország repülőterein sem jobb a helyzet: a két legnagyobb japán légitársaság, az ANA és a JAL közölte, hogy szinten minden menetjegy elkelt az elkövetkező napokra.

Japánban ezekben a napokban tartják az ősök tiszteletének ünnepét, az úgynevezett Obont. A buddhista és konfuciánus szokásokból eredeztethető ünnepen a családtagok összegyűlnek, hogy közösen emlékezzenek meg elhunyt felmenőikről, kimutassák az irántuk érzett tiszteletüket. A japánok számára fontos, ötszáz éves múltú ünnepet augusztus közepén tartják három napig, régiótól függően más-más napon.

Kimaradt?