Egy román politikus „élete szerelme” Colin Powell

Magyarázkodni kényszerült Colin Powell egy román politikussal folytatott kapcsolatáról, miután a Guccifer álnevű hacker feltörte személyes emailjét, és elkezdett a Facebookon posztolgatni a volt amerikai külügyminiszter levelei közül.

Az Egyesült Államok egyik legtekintélyesebb politikusa, volt hadseregtábornok Corina Crețu szociáldemokrata (PSD) európai parlamenti képviselővel levelezett. Miután ez nyilvánosságra került, többen azzal vádolták meg, hogy megcsalta feleségét, Almát, akivel ötven éve házasok. Az amerikai diplomácia egykori vezetője a TheSmokingGun.com portálnak reagált csütörtökön a vádakra, válaszait a legnagyobb amerikai lapok és tévétársaságok is idézték.

Powell szerint még külügyminiszterként ismerte meg a jelenleg 46 éves Corina Crețut 10 évvel ezelőtt, amikor a román politikus Ion Iliescu államfő szóvivője volt és akkor kezdtek levelezni. Aztán az évek során ez a levelezés egyre személyesebb lett. Az EP-képviselő egy 2011 novemberében keltezett levelében például „élete szerelmének” nevezte. Ám Colin Powell azt mondja, hogy sosem volt viszonyuk.

A New York Daily News szerint Crețu fényképeket is küldött a volt külügyminiszternek, olyan fotót is, amelyen csak egy bikini van rajta, és olyat, amelyen egy kádban ül. „Nem hittem volna, hogy 43 évesen úgy tudok sírni egy férfiért, mint egy kamaszlány” – írta 2010 karácsonyán Powellnek. Egy évre rá azt írta: „Nem azt mondom, hogy bujjunk ágyba. Csak látni szeretnélek”.

Powell szerint a román politikussal egy jó ideje már nem leveleznek. Azt mondta: Corina Crețu csak barátja volt, semmi több, és barátja is maradt. „Örülök a karrierjének, a szakmai sikereinek. Örülök, hogy nemrégiben férjhez ment és boldog” – nyilatkozta a TheSmokingGun.com-nak a volt amerikai külügyminiszter.

Kimaradt?