Kórházba szállították Fülöp herceget

Vesefertőzése miatt nyolc hónapon belül harmadszor is kórházi kezelésre szorul Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő 91 éves férje, írja a Daily Mail. Az edinburgh-i herceget szerdán szállították az aberdeeni királyi kórházba a királyi család balmorali nyaralójából.Philip-elisabeth

A herceg utoljára a királynő gyémántjubileuma idején, júniusban töltött öt napot kórházban vesebaja miatt. A királyi család közleménye szerint most is több napos kezelésre szorulhat. A közlemény szerint a királynőt folyamatosan tájékoztatják állapotáról.

Fülöp herceget karácsonykor a szívével operálták, egy eltömődött artériát pucoltak ki. Harry herceg három hónappal a műtét után azt mondta, nagyapja új életre pezsdült a műtéttől. Ennek vetett véget a júniusi vesefertőzés, amely a jelek szerint máig nem múlt el.

Fülöp herceg 91 éve ellenére a mai napig igen aktív, rengeteg nyilvános szereplést vállal. Ott volt a királynő mellett az olimpia megnyitóján is, de unokája, Zara Philips lovasversenyére is kilátogatott. Járt boxmeccsen is, majd augusztus elején Skóciába, végül Wight szigetére utazott, ahol katonai parádén vett részt. Egy nappal kórházba szállítása előtt még egy jachtversenyen és egy vacsorán is részt vett.

Kimaradt?