Légy hat hónapig Orbán Viktor gyakornoka

A bölcsész- és közgazdászhallgatók számára kiírt, és hétfőn 13 gyakornokkal elindult program után a magyar miniszterelnökség azt tervezi, hogy újabb, ezúttal joghallgatók, jogászok számára kialakított gyakornoki programot hirdet meg a közeljövőben - tudatta a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Lázár János államtitkár 2013 márciusában hirdetett pályázatot az általa vezetett Miniszterelnökségen gyakornoki pozíciók betöltésére.

A Miniszterelnökség keddi közleménye szerint 232 jelentkező közül - több fordulós felvételi eljárásban - 13 gyakornokjelöltet választottak ki. Ők a program hat hónapja során teljes képet kaphatnak a Miniszterelnökség működéséről, minden főbb szervezeti egységet felkeresnek, és bekapcsolódnak annak munkájába.

Az első nap folyamán a gyakornokokat fogadta Orbán Viktor miniszterelnök is, aki leszögezte, "nélkülözhetetlennek tartja, hogy kellő alázat mellett minden gyakornok az eddig megszerzett saját szakmai tudásával segítse a szervezet egészének munkáját annak tudatában, hogy a Miniszterelnökség a legfontosabb kormányzati döntések centruma" - áll a kommünikében.

Ez kitér arra is, hogy a bölcsész- és közgazdászhallgatók számára kiírt gyakornoki program sikeres elindulását követően a Miniszterelnökség hamarosan új, ám ez alkalommal joghallgatók, jogászok számára kialakított gyakornoki programot fog meghirdetni, amelynek pályázati felhívását a közeljövőben közzéteszi. Az új programra várhatóan július végig lehet majd jelentkezni.

A kormányzati portálon március elején megjelent felhívás szerint - legfeljebb 6 hónapra szóló, szükség esetén meghosszabbítható szerződés alapján - 30 év alatti, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezhettek, akik a pályázatuk benyújtásának időpontjában felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álltak és várhatóan 1 éven belül közgazdász vagy bölcsész - különösen politológus, történész - szakképzettséget vagy az adott tudományterületen doktori fokozatot szereznek. Felhívták az érdeklődők figyelmét arra, hogy ha a szakmai gyakorlat teljesítéséhez minősített adat megismerése szükséges, a pályázó nemzetbiztonsági ellenőrzése kötelező.

Kimaradt?