Meghalt vagy csak „rossz bőrben van” Nelson Mandela?

A Guardian Express közölte megbízható forrásra hivatkozva, hogy éjjel hunyt el a Nobel-békedíjas politikus, miután lekapcsolták az életben tartó gépekről. 94 éves volt.

Halála nem volt váratlan, hétfőn már jelezte a jelenlegi elnök, hogy Nelson Mandela állapota válságos. A brit napilap hírét egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

A news.24.com dél-afrikai portál ugyanakkor arról számol be, hogy a Mandela-család tagjait csütörtökön sürgősen a kórházhoz rendelték, ahova megérkezett Jacob Zuma jelenlegi államfő is.   

Makaziwe Mandela, a volt államfő lánya kifakadt a kórházi bejáratot elálló külföldi újságírókra: „azt hiszik, hogy tiszteletlenül viselkedhetnek, mert afrikai ország vagyunk”.

Később, a kórházból kijövet csak annyit mondott az édesapja hogyléte felől érdeklődőknek, hogy „rossz bőrben van”. Hozzátette: Nelson Mandela reagál a családtagot érintésére, ami reménnyel tölti el őket.

Az apartheidrendszer megszüntetésében játszott szerepe miatt népszerűvé vált politikus az utóbbi hónapokban sokat volt kórházban visszatérő tüdőgyulladása miatt.  Utoljára 2010 nyarán, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntője előtt jelent meg a nyilvánosság előtt.

Cikkünk frissül

Kimaradt?