Tárki: a Fidesz kétszer népszerűbb az MSZP-nél

A Tárki adatai szerint júniusban kismértékben nőtt a Fidesz-KDNP és az MSZP szavazói bázisa, ezzel együtt csökkent a bizonytalanok és a pártválasztásukat eltitkolók aránya.

A pártot választók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége 48 százalék, a szocialistáké 24, májushoz képest 2-2 százalékkal több. A kormány radikális jobboldali ellenzékét képviselő Jobbik támogatottsága ebben a körben 13 százalék, míg a Lehet Más a Politikáé 5 százalék, egy százalékkal több, mint előző hónapban. Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 a pártpreferenciával rendelkezők körében 7 százalék (múlt hónapban 10 százalék volt), a DK-é pedig 2 százalék (májusban 3 százalékot mértek).

A teljes népességben a magyar kormánypárt tábora továbbra is kétszer akkora (26 százalék), mint a 13 százalékon álló szocialistáké. A Fidesz-KDNP 3, az MSZP 2 százalékot erősödött májusi eredményéhez képest.

A többi párt támogatottsága az elmúlt egy hónapban lényegében nem változott - a Jobbik változatlanul 7 százalékon áll -, míg a bizonytalanok és a pártválasztásukat eltitkolók aránya 51 százalékról 46 százalékra csökkent.Nőtt

A Tárki adatai szerint az Együtt-PM támogatottsága a május 5-höz képest 4-re, a Demokratikus Koalícióé pedig 2-ről 1 százalékra csökkent a teljes népességben. Vagyis a Fidesz-KDNP előnye 8 százalék a baloldali ellenzéki pártokkal szemben. Az LMP tábora 3 százalékos a teljes népességben, előző hónapban 2 volt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?