Jobboldali magyar civilek Viviane Reding fejét követelik

A Szellemi Honvédelem Mozgalom (SZHM) szerint Viviane Reding uniós biztosnak le kell mondania valamennyi az EU-ban betöltött tisztségéről, amennyiben valóban a jövő évi magyarországi választások legitimitásának gyengítésére törekszik - jelentette ki a mozgalom létrehozását kezdeményező Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján.

Csizmadia László közlése szerint az SZHM, a CÖF és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nyílt levelet küldött az uniós biztosnak. Ebben úgy fogalmaztak, hogy amennyiben szándéka valós, akkor az igazságügyi biztos "a legszentebb európai demokratikus és emberi jogi értékeket gyalázta meg, valamint lábbal tiporta a nemzeti szuverenitás értékét".

A CÖF vezetője felidézte, hogy sajtóértesülések szerint Viviane Reding a Bilderberg-csoport június eleji angliai konferenciáján arról beszélt, egyeztetett civil szervezetekkel és Bajnai Gordonnal, hogy elhitessék, Magyarországon a félelem uralkodik és az emberek nem mernek szabadon szavazni.

Csizmadia László elmondta, a nyílt levélben emlékeztetik Viviane Redinget arra, hogy a csatlakozási szerződés szerint az EU-nak tiszteletben kell tartania a tagállamok egyenlőségét, ám azt tapasztalják, hogy Magyarországot végtelenül elfogult, igazságtalan, módszeres és összehangolt támadássorozat éri és az unió vezető szervei rendszeresen kettős mércét alkalmaznak az országgal szemben.

Az igazság viszont az, hogy Magyarország az Orbán-kormány alatt is olyan szabadságszerető, befogadó ország, ahol érvényesülnek az emberi jogok, a demokrácia, a szabadság és ahol virágzik a zsidó kultúra - ismertette a nyílt levelet, amelyet a SZHM tagjainak mintegy 400 hozzászólását beépítve fogalmaztak meg.

Hangsúlyozta, hogy a SZHM-et azért hozták létre, mert a magyarországi demokráciát az ellenzék egy részének közreműködésével folyamatos nemzetközi politikai támadások érik. A Magyarország elleni összeesküvésnek pedig szerinte az az oka, hogy a magyar kormány igyekszik kitörni, a "szemfényvesztő", az "oszd meg és uralkodj" típusú szociálliberális hatalomgyakorlás szerinte Európára végzetes rendszeréből.

Mint mondta, a 2010 óta töretlenül erős magyar demokrácia hiábavalóvá teszi a Soros György és Hillary Clinton révén ismert szervezeteknek, hogy pénzügyi beavatkozással visszaállítsák a "pénzsóvár és szolgalelkű" Gyurcsány-Bajnai korszakot.

Elmondta, hogy a szellemi honvédők szeretnék "felnyitni az emberek szemét", mert most azok az erők szövetkeztek a magyar demokrácia ellen, amelyek 2008-ra nyakig eladósították, a csőd szélére sodorták az országot és amelyek 2006-ban lovasrohamot vezényeltek a békés tüntetőkre.

Joana Urbanska a Lengyel Gazeta Polska című újsághoz kötődő hazafias jobboldali klubhálózat képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nagyra becsülik Orbán Viktornak azt a politikáját, amellyel a nemzeti érdekek érvényesítésére törekszik Brüsszellel szemben. "El a kezekkel Magyarországtól" - fogalmazott Joana Urbanska.

Zsoldos Ferenc, a Civil Együttműködés Tanácsa alelnöke úgy vélekedett, hogy a támadások kereszttüzében nem Magyarország, hanem a magyar nemzet áll. Arról beszélt, hogy most az a furcsa helyzet állt elő, amikor Magyarországnak éppen az Európai Unióval szemben kell megvédenie az alapvető európai értékeket, mint például a kereszténység.

Csernák Csaba alkotmányjogász arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyarországgal szembeni kettős mércét az is bizonyítja, hogy miközben Európa számos államában, például az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Norvégiában vagy Svédországban nincs alkotmánybíróság, Magyarországot az alkotmánybíráskodás csorbításával vádolják. A luxemburgi Viviane Reding országában a nagyherceg vétójoggal rendelkezik a törvények felett, mégsem vádolják Luxemburgot a demokrácia korlátozásával - sorolta a példákat a alkotmányjogász.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?