Lazít a határzáron Magyarország a romániai választások napján

 

Bizonyos feltételekkel átléphetik a magyar-román határt vasárnap azok, akik szavazni szeretnének a romániai választásokon – hívta fel hívta fel a figyelmet a Menczer Tamás csütörtökön a Facebookon.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára emlékeztetett: december 6-án Romániában parlamenti választásokat rendeznek. A magyar kormány fontosnak tartja, hogy minden érintett részt tudjon venni a voksoláson, ezért az Operatív Törzs a következő döntést hozta:

A magyar-román viszonylatban megnyitott összes határátkelőhelyen 2020. december 6-án, vasárnap 05.00 órától 2020. december 7-én, hétfőn 09.00 óráig a járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül beléphetnek azok a magyar, továbbá - állandó tartózkodási jogosultság igazolása mellett - azok a román állampolgárok és a velük utazó kiskorú gyermekeik, akik a választáson történő részvételüket a személyi igazolványukra ragasztott matricával igazolják.

❗Vasárnap Romániában parlamenti választásokat rendeznek, és fontosnak gondoljuk, hogy minden érintett részt tudjon venni...

Közzétette: Menczer Tamás – 2020. december 3., csütörtök

Fontos, hogy a fentiektől függetlenül továbbra is minden esetben meg kell felelni a schengeni beutazás általános feltételeinek – tette hozzá az államtitkár.

(Címlapfotó forrása: MTI)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?