banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kelemen Hunor: „Szolidáris vagyok Brenzovics Lászlóval”

Mélységesen felháborítja a kárpátaljai magyar közösség elleni újabb támadás – reagált Kelemen Hunor szövetségi elnök arra, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat hétfőn több kárpátaljai magyar intézménynél és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a lakásán házkutatást tartott. 

„Bízom benne, hogy nemcsak mi, a Kárpát-medencében élő magyarok tesszük ezt szóvá, hanem a nemzetközi közösség is” – fogalmazott Kelemen Hunor.

„Szolidáris vagyok Brenzovics Lászlóval és a magyar intézmények munkatársaival. Az RMDSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény értesüljön erről a boszorkányüldözésről. A Kárpát-medencében élő magyarokat arra kérem, álljunk ki egy emberként kárpátaljai barátaink mellett, üzenjünk közösen: eddig és ne tovább!” – írta az eset kapcsán Facebook-oldalán.

Mint arról beszámoltunk, a házkutatások során, a kelet-ukrajnai zaporizsjei bíróság egy korábban szeparatizmus vádjával megnyitott büntetőügyre hivatkozó döntése alapján, olyan tevékenységre kerestek bizonyítékokat, amely az ország területi egységének megbontására és a határok erőszakos megváltoztatására, az államnak való károkozásra irányul.

A KMKSZ azonban úgy véli, hogy valójában koholt politikai vádak alapján tervszerűen felépített eljárásról van szó, amelynek célja a magyar szervezetek tevékenységének ellehetetlenítésén túl a kárpátaljai magyarságnak, valamint vezetőinek a megfélemlítése. 

(Címlapfotó forrása: Kiss Gábor)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?