Eltűntek az angol szupermarketből a román tolvajokat figyelmeztető táblák

Eltávolították Nagy-Britannia legnagyobb szupermarketláncából azokat a plakátokat, amelyek román nyelven figyelmeztettek arra, hogy lopni tilos. 

A feliratok óriási felháborodást váltottak ki a szigetországban élő román diaszpórában, nyomásukra Románia londoni nagykövetsége hivatalosan is kérte az üzletláncot, hogy távolítsa el polcairól a diszkriminatívnak ítélt plakátokat.

„A telfordi Extra Store boltunkban több lopás is történt, és a helyi rendőrség ezután juttatta el hozzánk ezeket a román nyelvű plakátokat, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a tolvajok ellen büntetőügyi eljárást indítanak. Nagyon sajnáljuk, ha ezzel megbántottunk valakit. A plakátokat eltávolítottuk” – írta közleményében a Tesco sajtóosztálya.

A bukaresti külügyminisztérium korábbi közleménye szerint a plakát szövege nem fest valós képet a Nagy-Britanniában élő román közösségről, amely kellően integrálódott és hozzájárul a brit társadalom és gazdaság fejlődéséhez. Megdöbbenését és ellenzését fejezte ki az ügyben a Románia londoni nagykövetsége is.

(Címlapi fotó forrása: www.romani.co.uk)
 

Kapcsolódók

Kimaradt?