Vastag jégréteg borítja Vlagyivosztokot, szükségállapotot hirdettek

Szünetel az áramszolgáltatás, káosz alakult ki a közszállításban és iskolákat zártak be az orosz Távol-Keleten. A vihar csütörtökön érte el Primorszk vidékét, és Vlagyivosztok kikötővárosában jégréteggel borította a fákat és a villanydrótokat, írja a BBC.

A régióban szükségállapotot hirdettek, a mentőszolgálatok és a hadsereg küzd a vészhelyzettel. Legalább 150 ezer otthon maradt áram nélkül, és elképzelhető, hogy még napokig nem sikerül helyreállítani a kárt. A helyi kórházak – köztük olyan is, amelyik koronavírusos betegeket kezel – generátorokkal próbálják megoldani az áramellátást.

 

A meteorológusok szerint egy meleg és egy hideg légáramlat ütközése okozta az ónos esőt csütörtökön, amely 1,2 cm vastag jégréteggel borította be a fákat, kábeleket, autókat. Ehhez hasonlót 30 éve nem láttak a környéken. Az előrejelzések szerint a következő napokban felmelegszik a levegő, így a jégréteg remélhetőleg elolvad.

A közösségi oldalakon terjedő felvételek között olyan is szerepel, amelyen látszik, hogy egy tömbházból levált hatalmas betondarab ráesett egy parkoló autóra.

 

(Nyitókép: Jurnal de vreme Facebook-oldal)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?