banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Bekerül a magyar alkotmányba, hogy az anya nő, az apa férfi

 

A kormány kedden benyújtotta az alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatát, amely a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát hivatott szolgálni - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter az MTI-vel. Novák Katalin családügyi miniszter később ismertette is a fontosabb javaslatokat a Facebook-oldalán.

„Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyerek viszony. Az anya nő, az apa férfi” – így hangzik az egyik módosítás.

Bár Novák Katalin a Facebook-posztjában nem említi, a módosításban még ez is benne van: „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést” – hívta fel a figyelmet a Telex.hu.

A családügyi miniszter szerint ezeket a módosításokat azzal indokolja, hogy koronavírus-járvány van. Dúró Dóra is a Facebookon örült az alaptörvény-módosításnak, mert szerinte “ezért kellett darálni”. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese az utóbbi időben azzal került a hírekbe, hogy melegpropagandának minősítette és ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, majd egy másikat széttépett. 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?