Még egy napig lehet aláírni nemzeti régiók uniós védelméért indított kezdeményezést

 

Szombaton zárul a nemzeti régiók európai uniós védelméért indított aláírásgyűjtés. A kampány véghajrájában több politikus és közéleti személy is megosztotta közösségi oldalán, hogy már aláírta a kezdeményezést.

A nemzeti régiók ügye mellé állt többek között László Attila székelyföldi énekes is.

 

De Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos is büszkén vállalta, támogatja a székelyek kezdeményezését.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos...

Közzétette: Írdalá.hu – 2020. november 3., kedd

Hosszú Katink, Ustinova Daria, Veronika Andrushenko, Alinka Zmushka úszó legendák is kiállnak a kezdeményezés mellett, és hirdetik, a kisebbségi életek is számítanak.

Katinka Hosszu, Ustinova Daria (RUS), Veronika Andrushenko (RUS), Alinka Zmushka (BLR) úszó legendák kiállnak...

Közzétette: Írdalá.hu – 2020. november 4., szerda

A látványos figyelemfelkeltésről sem feledkeztek meg a kampányban. A Gerilla.hu és az Identitás Generáció Budapesten, a város szívében, a Lánchídon igyekezett még nagyobb közönség elé vinni a kezdeményezést.

 

A világ több pontjáról, többek között Beverly Hillsből is töltöttek fel fotókat a kezdeményezés Facebook-oldalára.

Kezdeményezésünk már Európán kívül is terjed! Köszönjük a tengerentúli lelkes fiataloknak, hogy kiállnak az európai...

Közzétette: Írdalá.hu – 2020. október 28., szerda

Négy országból hiányoznak aláírások

Pesty László, a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés kampányfőnöke a közmédiának az mondta, hogy „egy a négyhez" arányú esélyt lát a sikerre. Négy országban további aláírásokra van szükség – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy Horvátországból, Litvániából, Spanyolországból és Szlovéniából érkezhetnek be a szükséges szavazatok.

A véghajrában az is nehézséget okoz – ismertette –, hogy pár napja a Facebook, az Instagram és a Youtube letiltotta a kampány fizetett hirdetéseit. Hangsúlyozta: folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több emberhez eljusson az őshonos kisebbségek ügye.

A polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia. A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?