Terrorhullám? Avignonban és a dzsiddai francia konzulátus előtt is késes támadás történt

Két újabb késes merénylet történt csütörtökön délelőtt, nem sokkal a nizzai támadás után. Avignon belvárosában késsel támadt a járókelőkre egy férfi. Szaúd-Arábiában, a dzsiddai francia konzulátus előtt pedig az egyik őrre támadtak rá, szintén késsel.

Mint korábban írtuk, Nizza központjában, a Notre Dame templomban támadt rá egy férfi az imádkozókra és a sekrestyésre. Egy 70 éves asszonyt lefejezett, egy másik nőt és sekrestyést többször megszúrta. A nő ki tudott menekülni a templomból, a szomszédos kávézóban keresett menedéket, de mire kiértek a mentők, meghalt.

A sekrestyést kórházba szállították, de az életét az orvosok nem tudták megmenteni. A huszonéves támadó mielőtt szúrt, Allahu Akbar-t kiáltott. A kommandósok lövésekkel állították meg. Lőtt sebbel szállították kórházba, kihallgatása jelenleg is tart.

Két órával később, 11 óra 15 körüli időben a szintén francia Avignonban is késes támadás történt, egy férfi a járókelőkre támadt. Ő szintén Allahu Akbar-t kiáltott. A Franciaország szerte nagy létszámban utcákon jelen lévő rendőrök időben közbeléptek, és lelőtték a támadót. A férfi elfogását több járókelő is videóra vette, és feltöltötte a Twitterre.

 

Szintén csütörtökön délelőtt Szaúd-Arábiában, a dzsiddai francia konzulátus egyik őrére támadtak rá, ugyancsak késsel. Az őr súlyosan megsérült, a támadót elfogták. A nizzai támadást követően a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget – jelentette be a francia miniszterelnök. Jean Castex hozzátette: a kormány határozott és könyörtelen választ ad a “gyáva és barbár” tettre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?