Harmincegy év után civilizáltan válik a Putyin-házaspár

Vlagyimir Putyin és felesége, Ljudmila Putyina csütörtökön jelentette be: különváltan élnek és vége a házasságuknak. Az orosz elnök feleségével csütörtök este a Kremlben az Esmeralda balettet nézték meg, és ezután adtak interjút a Rosszija 24 televíziónak.

Az utóbbi években nagyon ritkán fordult elő, hogy a házaspár együtt mutatkozott a nyilvánosság előtt. Putyin nyilvánosan soha nem szívesen beszélt a magánéletéről, röviden és nem szívesen válaszolt az újságírók erre vonatkozó kérdéseire.

Putyin szerint azért váltak szét útjaik, mert munkája a teljes nyilvánosság előtt zajlik, s ezt az életformát felesége nem szívleli, bár hosszú évekig kitartott mellette. Ljudmila Putyina úgy fogalmazott, hogy házasságuk sorsát megpecsételte, hogy férje munkájából adódóan gyakorlatilag soha nem találkoztak, gyermekeik felnőttek, már saját életüket élik.

"Úgy alakult, hogy mindegyikünk éli a maga életét. Én tényleg nem szeretem a nyilvánosságot, nehezen viselem a hosszú repüléseket. Gyakorlatilag nem találkozunk" - mondta az 55 éves Ljudmila Putyina.

Az újságírónak arra a kérdésére válaszolva, hogy mindaz, ami elhangzott, ez válást jelent-e, Ljudmila Putyina kijelentette: "Igen, azt lehet mondani, ez civilizált válás". Putyin pedig fejével bólogatva csupán annyit tett mindehhez hozzá, hogy "igen".

Putyin és felesége az interjúban azt azonban kijelentette, hogy mindig közeli marad viszonyuk. "Hálás vagyok Vlagyimir Vlagyimirovicsnak, hogy támogat engem" - mondta Ljudmila Putyina.

Vlagyimir Putyin és Ljudmilla 1982. július 28-án kötött házasságot. Két lányuk van, Marija 1985-ben, Jekatyerina 1986-ban született.

Ljudmila Putyina bölcsész-regényíró, németül, spanyolul és franciául beszél, egy orosz nyelvművelőközpont létrehozását kezdeményezte.

Kimaradt?