Spanyolországban visszatér a szükségállapot, és 2021 tavaszáig tarthat

A koronavírus-fertőzések számának exponenciális növekedése miatt Spanyolországban ismét bevezetik a szükségállapotot, döntött Pedro Sanchez kormánya. A madridi sajtó szerint a szükségállapotot első körben 15 napra rendelték el, de 2021 áprilisáig meghosszabbíthatják, írja a Digi24.ro.

A szigorítás az autonóm régiók vezetői kérték a kormánytól a járvány megfékezésére. A kormány kérné a parlament jóváhagyását arra, hogy a szükségállapotot hat hónapra, azaz 2021 tavaszáig vezessék be, ugyanis jelenleg kéthetente meg kell hosszabbítani, ami elbonyolítja a helyzetet.

A kormány vasárnapi rendkívüli ülésén arról is döntés született, hogy az autonóm régiók több hatalmat kapnak a korlátozások bevezetésére.

A most kihirdetett szükségállapot Spanyolország teljes területére vonatkozik és többek között azt jelenti, hogy este 23 és hajnali 6 között korlátozzák a közlekedést, az autonóm régiók között felfüggesztik az utazást, kivéve ha az egészségügyi, családi okból vagy munka miatt történik, illetve korlátozzák a köztéri találkozást, gyülekezést is.   

Spanyolországban 1 046 132 fertőzöttet és 34 752 halálos áldozatot regisztráltak vasárnap reggelig.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?