Oroszország felajánlotta Trumpnak a Sputnik-V koronavírus-vakcinát

Oroszország segítséget ajánlott a nemrég koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált Trumpnak: beoltathatja magát a tesztelés alatt álló Sputnik-V nevű koronavírus elleni vakcinával. A bejelentés az oltást fejlesztő Gamaleja Intézet vezetőjétől, Alexander Gintsburgtól származik, írja a Mediafax.

Az 1957-ben pályára állított szovjet műholdról elnevezett oltás a harmadik tesztelési fázisban van, ami azt jelenti, hogy párhuzamosan több központban próbálják ki önkénteseken, Oroszországban és Fehéroroszországban.

A New York Times szerint egyébként 11 koronavírus elleni vakcina érte el a hamradik tesztelési fázist a világon, de ezek közül csak 5 kapott engedélyt a korlátozott mennyiségű bevetésre. Az egyik a Sputnik-V, a többi kínai gyártmány.

Az amerikai elnökön enyhe tünetek jelentkeztek

Enyhe tünetei vannak Donald Trump elnöknek, miután csütörtökön koronavírus-fertőzést állapítottak meg nála és feleségénél, Melania Trumpnál, írja a BBC. 

Trump stábfőnöke szerint az elnök dolgozik és jókedélyű, várhatóan gyorsan felépül. A többi közeli családtagjának negatív lett a teszteredménye. A közeli kontaktok feltárása még folyamatban van.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?