Elindult a telex.hu, az Indextől távozó újságírók új portálja

Elindult a Telex, az egykori indexesek új internetes hírportálja. Az újságírók tulajdonosváltás és a főszerkesztő eltávolítása miatt mondtak fel testületileg július végén, azóta Facebook-on tartották a kapcsolatot az olvasókkal, most pedig több 34 ezer adományozó voltából 70 fős szerkesztőséggel új, független portált indítanak.

„Már több mint 34 ezren támogattátok az indulásunkat, és soha nem lehetünk elég hálásak nektek ezért. Mi mindig mindent meg fogunk tenni, hogy a tőlünk megszokott sokszínűséggel, gyorsasággal és pontossággal tudhassátok meg, mi történik Magyarországon és a világban” – írja köszöntő cikkében Munk Veronika főszerkesztő és Kárpáti Márton ügyvezető.

A 34 ezer támogató között van a csehországi Economia médiacég, amely jelentős összeggel, 200 000 euróval segítette a portál indulását. Az Economia egyik tulajdonosa Zdeněk Bakala, Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója.

Az összegyűlt támogatás jó pár hónapra biztosított a jelenlegi létszámmal, írják. A pénzgyűjtő kampány még tart, lezárásakor részletes tájékoztatást ígérnek az összeg felhasználásáról. Azt is közölték, hogy a jelenlegi piaci viszonyok között csak reklámokból nem fogják tudni fenntartani az újságot, ezért a Telex a későbbiekben előfizetéses újság lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?