Budapesti kormánypolitikusok: minden magyar támogassa a magyarság képviseletét!

 

A vasárnapi romániai helyhatósági választásokkal kapcsolatban Kásler Miklós emberierőforrások-miniszter arra biztat minden erdélyi magyar embert, hogy éljen szavazati jogával, voksával pedig támogassa a magyarság képviseletét. Hasonlóan foglalt állást Semjén Zsolt kormányfőhelyettes is.

Kásler Miklós tárcavezető szombaton a Facebookon megosztott bejegyzésében azt írta, az erős magyar képviselet kulcsfontosságú a külhoni magyarság fejlődéséhez és gyarapodásához. Úgy fogalmazott: "Közösségeink életének megszervezése, alakítása és formálása olyan érték, amiért elődeink közül sokan életüket adták."

Közösségeink életének megszervezése, alakítása és formálása olyan érték, amiért elődeink közül sokan életüket adták. A...

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. szeptember 26., szombat

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes arra kérte Facebook-oldalán az erdélyi magyarokat, hogy a magyar jelölteket támogassák a hétvégi romániai önkormányzati választásokon.

A kormánypolitikus arra is reagált, hogy pénteken Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt egy videóüzenetben: most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlja testvérpártjukat, az USR PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

„Fekete-Győr András újfent - a Momentumtól már megszokott módon - a magyar jelöltekkel szemben, románok mellett kampányol” - fogalmazott Semjén Zsolt. Hozzátette: az ellenzéki politikussal ellentétben arra kéri az erdélyi magyarokat, hogy ne szavazzanak román pártra, hanem a magyar jelölteket támogassák.

"Hajrá magyarok! Hajrá RMDSZ!" - zárta állásfoglalását a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Kapcsolódók

Kimaradt?