Koronavírus: karanténba vonul a német külügyminiszter

Karanténba vonul Heiko Maas német külügyminiszter, mert koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében – jelentették be szerdán Berlinben.

A külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető személyi védelmének egyik tagja fertőződött meg. A miniszter a hatályos jogszabályoknak megfelelően azonnal megkezdte a karantént. Szerdán végzett első koronavírustesztje negatív.

A tárca az illetékes egészségügyi hivatallal együttműködve dolgozik a vírus lehetséges terjedési útjainak feltárásán, szükség esetén pedig a további intézkedések előkészítésén – írták, hozzátéve, hogy rövidesen az esetleges érintettek mindegyikével kapcsolatba lépnek.

Heiko Maas a második német kormánytag, akinek a környezetében történt fertőzés miatt karanténba kellett vonulnia. Az első Angela Merkel kancellár volt, aki márciusban két hetet töltött házi karanténban, miután kimutatták a vírus jelenlétét egy orvos szervezetében, aki beadott neki egy oltást. A kancellárnál három koronavírustesztet végeztek, valamennyi negatív volt. Kormányfői feladatait otthonából is ellátta.

(Címlapfotó: Heiko Maas Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?