Maszkviselésre buzdít a világhírű erdélyi magyar tudós

 

A Magyarországra való hazaköltözése óta eltelt időszakban tapasztaltak alapján maszkviselésre buzdít Barabási Albert László.

A csíkkarcfalvi születésű hálózatkutató kedden arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a július végi hazaköltözésekor még csak napi 10-20 új fertőzést jegyeztek Magyarországon, nem voltak korlátozó intézkedések, és üdítő volt számára újra normálisan élni.

„Viszont augusztus során felégettük azt az egészségi tőkét, amelyért tavasszal megdolgoztunk. Két hete, amikor 100 új fertőzést regisztráltak, akkor már az nagy számnak tűnt. A tegnapi 500 számomra ijesztő. Ez azt jelenti, hogy durván 100,000 aktív fertőzött van közöttünk, 100 Magyarból egy. Vagyis naponta több tucatnyi egyén sétál el mellettem, aki ontja a láthatatlan vírust, és még nem tudja ezt magáról” – írja a tudós.

Július végen, amikor hazaköltöztem Magyarországra, olyan üdítő volt újra normálisan élni. Az üzletek nyitva voltak, a...

Közzétette: Albert-Laszlo Barabasi – 2020. szeptember 8., kedd

Barabási Albert László szerint van még esély arra, hogy az élet visszatérjen a normális medrébe, de ehhez be kell tartani a védekezési szabályokat, mindenekelőtt maszkot kell hordani. „Naponta elmegyek, vállat súrolva, több száz ember mellett, akin nincs maszk. Nemrég én is köztük voltam. Az új számok tükrében újra maszkot hordok. Nem csak magamért, hanem érted is” – zárul a bejegyzés.

Kapcsolódók

Kimaradt?