Mobilkórházat állított fel a libanoni fővárosban az orosz katasztrófavédelem

Felállítottak egy mobilkórházat a keddi robbanás sérültjeinek kezelésére egy bejrúti stadionban az orosz mentőegységek, a berendezések beüzemelése a végéhez közeledik - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma kedden Moszkvában.

A Rosszija 24 hírtelevízió helyszíni jelentése szerint a kórház csütörtök estétől már fogadja a sérülteket, akiken előzetesen Covid-19-szűrést hajtanak végre. A csatorna szerint az orosz kontingenssel több gyerekorvos érkezett.

Az elmúlt két nap folyamán az egészségügyi és mentőalakulatokat, valamint orvosi felszerelést és humanitárius segélyt szállító öt orosz szállítógép közül négy már megérkezett a libanoni fővárosba. Az épületromok alatt rekedt emberek mentésére a szaktárca szerint hat kutyás egység, összesen 120 ember érkezett.

Korábbi tájékoztatás szerin Oroszország összesen mintegy 150 szakembert küld Libanonba.

A bejrúti kikötőben kedd este történt robbanás következtében legkevesebb 135 ember életét vesztette, hozzávetőleg ötezren megsebesültek, 200-250 ezer közé tehető azoknak a száma, akik elveszítették otthonukat. Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították, és gyásznapot hirdettek. A hatóságok szerint egy hat évvel elkobzott és raktárban őrzött vegyianyag-hajórakomány robbant fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?