Százötvenezernél is többen hunytak el eddig a vírus miatt az Egyesült Államokban


-A A+

Százötvenezer fölé emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban a baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint.

Az amerikai hatóságok, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és más hivatalos intézmények információit összesítő egyetem honlapján közzétett adatok szerint az Egyesült Államokban a járvány kezdete óta 150 062-en haltak bele a vírus okozta Covid – 19 betegség szövődményeibe.

A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót. Az egyetem adatai szerint eddig 4 398 898 ember kapta el a fertőzést, és 1 355 363-an gyógyultak meg. A világ országai közül messze az Egyesült Államokban haltak bele a legtöbben a Covid – 19 szövődményeibe, az összes haláleset közel negyede ott történt.

A húsz legsúlyosabb helyzetben lévő ország közül az Egyesült Államok a hatodik az összlakossághoz viszonyított halottak számát illetően: 10 ezer emberre jut 4,2 haláleset. Ebben csak az Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország, Peru és Chile előzi meg.

Több amerikai államban, elsősorban Floridában, Arizonában, Texasban és Kaliforniában gyorsuló ütemben terjed a járvány. Egyesekben közülük az elmúlt hetekben többször rekordot döntött a napi új fertőzéses esetek száma, emiatt a helyi hatóságok felfüggesztették a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését. Floridában szerdán is megdőlt a napi halálozási rekord, 217 haláleset történt.

A koronavírus tavaly év végén jelent meg a Kína középső részén lévő Vuhan városában, azóta világ szinte összes országában felbukkant, és járványt okozott. A WHO március 11-én nyilvánította világjárványnak. A Johns Hopkins egyetem összesítése szerint szerte a világon a fertőzöttek száma a 17 millióhoz közelít, már 662 577-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X