FRISSÍTVE - Karanténkötelezettséget vezet be Olaszország a Romániából érkező állampolgároknak

FRISSÍTVE: 14 napos karantén vár azokra az állampolgárokra, akik Romániából vagy Bulgáriából érkeznek Olaszországba – jelentette be pénteken Twitter-oldalán az olasz egészségügyi miniszter. FRISSÍTÉS: A román külügyminisztérium tájékoztatása szerint az intézkedés egyelőre július 31-éig érvényes, amikor felülvizsgálják a helyzetet.

Az erről szóló rendeletet Roberto Speranza aláírta, számolt be a g4media.ro. Az olasz hatóságok az egyre növekvő romániai esetszámok miatt kötik feltételekhez az országukba a belépést. 

FRISSÍTÉS: A román külügyminisztérium tájékoztatása szerint az intézkedés egyelőre július 31-éig érvényes, amikor felülvizsgálják a helyzetet.

A bukaresti tárca közölte: az olasz hatóságok döntése értelmében kötelező módon 14 napos egészségügyi felügyelet és házi karantén vár Olaszországban mindazokra, akik az elmúlt 14 napban Romániában tartózkodtak vagy az országon áthaladtak. Kivételt képzenek az áruszállítást végző személyek. 

A határok júniusi megnyitása óta Olaszország először rendel el karanténkötelezettséget más EU-s országokból érkezőkkel szemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?