Litvánia hétfőtől lezárja határait a román állampolgárok előtt.

Litvánia is korlátozza a román állampolgárok beutazását - közölte péntek este a külügyminisztérium. Az Ausztriába való belépéskor szállásigazolást is fel kell mutatni.

A külügyminisztérium közlése szerint a litván kormány döntése értelmében 13-ától nem engedik be az ország területére a Romániából érkezőket. A korlátozás nem érvényes az országon átutazókra, illetve a litván külügyminisztérium honlapján megjelölt más kategóriákba tartozókra.

A külügyminisztérium emlékeztetett, hogy a Romániából Ausztriába érkezőknek egy négy napnál nem régebbi negatív mikrobiológiai SARS-CoV-2-tesztet tartalmazó, angol vagy német nyelvre lefordított igazolást, valamint szállásigazolást kell felmutatniuk.

Negatív teszteredmény hiányában 14 napra karanténba kell vonulniuk lakhelyükön vagy szálláshelyükön. Ha sem a negatív teszteredményt, sem a szállásigazolást nem tudják bemutatni a határnál, nem léphetnek be Ausztria területére. A korlátozás nem vonatkozik az áruszállítókra, illetve az országon megállás nélkül átutazókra.

Kapcsolódók

Kimaradt?