A romániai turistákat is érintő beutazási korlátozásokat vezet be Görögország

Július 14-től igazolniuk kell az egyetlen jelenlegi szárazföldi határátkelőn Görögországba belépő külföldieknek, hogy nem fertőződtek koronavírussal – döntötte el pénteki rendkívüli ülésén az athéni kormány. A romániai turistákat is érintő intézkedést a Mediafax által idézett görög sajtó szerint a fertőzések számának növekedése indokolja. 

A görög kormány kedden reggel 6 órától hatályba lépő határozata szerint a Kulata–Promachonas határátkelőn Görögországba lépő személyeknek negatív koronavírusteszt-eredményt kell felmutatniuk. A molekuláris teszt nem lehet régebbi 72 órásnál. Emellett a Görögországba utazóknak 24 órával a várható érkezés előtt regisztrálniuk kell egy angol nyelvű online adatlap kitöltésével.

A döntés előzménye, hogy a görög sajtó szerint péntek reggel kiderült: a Kulata–Promachonas határátkelőt csütörtökön átlépő romániai és bulgáriai turisták közül 29 fertőzött volt. Az athéni kormány már korábban jelezte, hogy aggasztja a külföldi turisták, elsősorban a balkáni országokból érkezők által jelentett fertőzésveszély.

Kapcsolódók

Kimaradt?