Már Ausztria is korlátozza a román állampolgárok beutazását

FRISSÍTVE - A romániai járványhelyzet miatt a bécsi kormány korlátozza a Romániából érkezők beutazását Ausztriába – jelentette be szerdán Sebastian Kurz kancellár.

A korlátozások a Bulgáriából és a Moldovai Köztársaságból beutazó személyekre is kiterjednek. E szerint a három államból érkezőknek egy negatív teszteredménnyel bizonyítaniuk kell a határon, hogy nem fertőzöttek. Ha nincs ilyen igazolásuk, akkor Ausztriában két hétre karanténba kell vonulniuk – mondta a kancellár az Alexander Schallenberg külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón. Emellett szigorítják az ellenőrzéseket a Magyarországgal és Szlovéniával közös határszakaszon - tették hozzá.

Ausztriával együtt most már 12  európai állam korlátozza valamilyen formában a romániaiak beutazását. A további tizenegy állam: Norvégia, Finnország, Málta, Észtország, Litvánia, Lettország, Szlovénia, Szlovákia, Írország, Nagy-Britannia és Dánia. A korlátozások a felsorolt államok többségében abban állnak, hogy a Romániából érkező személyek beutazásuk után 14 napos elkülönítésbe kerülnek. A Dániába történő beutazás feltétele egy legalább hat napra szóló szállásfoglalás felmutatása.

FRISSÍTÉS: A bukaresti külügyminisztérium tájékoztatása szerint az Ausztriába készülő román állampolgároknak az utóbbi négy napban készült, angol vagy német nyelvű igazolást kell felmutatniuk a határon arról, hogy nem fertőzőttek. Az igazolás birtokában mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Nem kell karanténba vonulniuk az áruszállítóknak, illetve azoknak a személyeknek sem, akik csak átutazni akarnak Ausztrián. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?