Tizenkét kilométeres az autósor a bolgár-görög határátkelőnél

A román külügyminisztérium kéri a görög hatóságokat, hogy találjanak megoldást a Kulata - Promachonas határon történő határátkelés felgyorsítása érdekében, jelenleg ugyanis 12 kilométeres gépkocsisor alakult ki az említett bolgár-görög ellenőrzési pontnál, és a várakozási idő körülbelül 6 óra.

A külügyi tárca ugyanakkor figyelmezteti az utazni készülőket, hogy a görög hatóságok figyelmeztetés nélkül módosíthatnak az országukba való belépés feltételein a koronavírusos esetszámok növekedésétől függően.

A román diplomácia a görög külügyminisztériumtól, valamint Románia Athéni Nagykövetsége és Görögország Bukaresti Nagykövetsége révén is kéri a görög hatóságokat, hogy bővítsék ki a szolgálatban lévő személyzet létszámát a Kulata - Promachonas határon, illetve, hogy nyissák meg a makazai határátkelőt. A bolgár-görög határon kialakult sort az okozza, hogy a görög határrendészek mindenkit egészségügyi vizsgálatnak vetnek alá, aki nem európai uniós államból érkezik.

A román külügy felhívja a Görögországba készülők figyelmét, hogy utazás előtt 48 órával ki kell tölteniük egy elektronikus űrlapot (Passenger Locator Form), amelyet itt tölthetnek le. Ezt követően kapnak egy regisztrációs kódot, amelyet a határátkelésnél kell bemutatniuk.

Bővebben itt, itt, itt, itt és itt lehet tájékozódni.

Kapcsolódók

Kimaradt?