Román rendőrök Hajdúszoboszlón, magyarok a Pádison

Augusztus 30-ig ismét közösen járőröznek Hajdószoboszlón a nyári turistaszezon legforgalmasabb időszakában a magyar és a román rendőrök. A "vegyes" járőrpárok feladata lesz a turistákkal való kommunikáció segítése, szükség esetén pedig a segítségnyújtás.hajduszoboszlo

Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel közölte, a járőrök a turisták által látogatott helyeken teljesítenek majd szolgálatot, így Hajdúszoboszló mellett augusztus 20-án a debreceni Virágkarneválon is feltűnnek - tette hozzá a főhadnagy, aki kitért arra, hogy a román állampolgárságú turisták tavaly több mint 100 ezer vendégéjszakát töltöttek el Hajdúszoboszlón.

Már negyedik alkalommal járőröznek magyarul is jól beszélő román rendőrök Hajdú-Biharban, illetve magyar járőrök a határ túloldalán. Az idén a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa Bihar megyében, a Pádis-fennsíkon segíti a magyar állampolgárságú turistákkal történő kommunikációt, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzését, valamint a közlekedésbiztonság javítását - közölte Kelemen Éva.

Kimaradt?