Ismét megfertőződött 10 román vendégmunkás a birkenfeldi vágóhídon

Ismét megfertőződött koronavírussal 10 román vendégmunkás a birkenfeldi vágóhídon - jelentette be kedden a román külügyminisztérium.

„A német hatóságok tájékoztatása szerint a brikenfeldi vágóhídon harmadszor is letesztelték a korábban negatív eredménnyel rendelkező alkalmazottakat. A tesztek kielemzése után kiderült, hogy a 750 alkalmazott közül 16 koronavírus-fertőzőtt, 10-en pedig ezek közül román állampolgárok. Így a karanténban helyezett személyek száma huszonháromra nőtt” – tájékoztat a román külügy. 

Hozzátették: a német hatóságok egy vegyes vizsgálóbizottságot állítottak fel annak megállapítására, hogy kiderítsék, betartják-e a járványügyi rendelkezéseket a birkenfeldi vágóhídon.

Egyetlen román állampolgár sem kért még segítséget a stuttgarti román főkonzulátustól. 

Nem ez az első eset, hogy németországi vágóhídon dolgozó román állampolgárok COVID-19 vírussal fertőződnek meg. Mint korábban írtuk, április végén ugyanennél a vágóhídnál több mint 200 romániai vendégmunkás fertőződött meg. A vállalkozás 700 alkalmazottat foglalkoztat, 500-an közülük román állampolgárok. Május 22-én pedig a Dissenben található vágóhíd legalább 47 romániai alkalmazottja fertőződött meg koronavírussal. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?