Ukrajnában csaknem négyszázzal nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Ukrajnában keddre egy nap alatt 394 új koronavírusos esetet regisztráltak, velük együtt a járvány kitörése óta azonosított fertőzöttek száma elérte a 27 856-ot - derült ki az egészségügyi minisztérium által közzétett adatokból.

Az elhunytak száma 13 újabb halálos áldozattal 810-re emelkedett. Eddig 12 412-en gyógyultak fel a betegségből, közülük 217-en az elmúlt napban. Az egészségügyi dolgozók közül újabb 34 kapta el a fertőzést és 59 beteget kellett kórházba szállítani. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján elmondta, hogy a legtöbb új fertőzéses esetet, 49-et, a nyugati országrészben lévő Lviv megyében regisztrálták, továbbá Kárpátalján és Zsitomir megyében, 39, illetve 38 főt.

A fővárosban, Kijevben az elmúlt napban 32 új beteget jegyeztek fel és két haláleset történt. Rivne megyében négyen haltak bele a betegség szövődményeibe, Lviv és Harkiv megyében ketten, míg Vinnicja, Voliny és Kirovohrad megyékben egy-egy beteg hunyt el. Előző nap 8080 tesztet végeztek el az országban, ebből 6359 PCR-tesztet és 1721 antitestszűrést.

Az országos határőrszolgálat kedden közölte, hogy június 10-étől a tervek szerint megnyitnak két átkelőt a Donyec-medencei frontvonal mentén Luhanszk megyében Sztanicja Luhanszkánál és Donyeck megyében Marjinkánál. Előbbi csak gyalogos átkelő, utóbbin viszont járművel is át lehet kelni az ukrán és a szakadár ellenőrzésű területek között. Az átkelőknél kötelező lesz a szájmaszk viselése, a távolságtartás, valamint testhőmérséklet-mérést is fognak végezni. A szakadár területekről érkezőknek vállalniuk kell a kötelező önelszigetelést vagy a karanténba vonulást. A Donyec-medencei frontvonal mentén, valamint az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigetnél lévő átkelőhelyeken március közepén állította le a forgalmat az ukrán kormány a koronavírus-fertőzés terjedése elleni védekezés részeként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?