Ebben a világvégi országban az utolsó koronavírus-fertőzött is meggyógyult

Új-Zélandon két hete nem regisztráltak új beteget. Az utolsó kórházban ápolt gyógyultat Aucklandban tartották megfigyelés alatt.

Ashley Bloomfield egészségügyi főigazgató kijelentette, hogy február 28-a óta, amikor az első esetet regisztrálták, most jutottak oda, hogy nem maradt igazolt fertőzött az ország területén. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint 1504 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván, 1482 beteg felépült, 22-en meghaltak. Az utolsó új fertőzést május 22-én regisztrálták, 295 ezer ember esett át tesztvizsgálaton.

A helyi hatóságok azt követően kezdték feloldani a korlátozások nagy részét, hogy stabilizálódott a járványhelyzet. Teljesen helyreállt a tömegközlekedés rendje, újraindult a vasúti forgalom az egész országban, megnyíltak az üzletek, megindult a termelés, újra munkához láttak a vállalatok és az állami intézmények. A szolgáltatásban és a közétkeztetésben még megmaradt néhány korlátozás. Az oktatási intézményekben azonban minden szinten teljesen újraindult a tanítás. A kormány hétfői ülésén várhatóan a minimálisra szállítják le a járványügyi vészhelyzetet, ezután minden korlátozást feloldanak, leszámítva a határok zárlatát.

Kapcsolódók

Kimaradt?