Koronavírus: tömeges fertőzés történt a Doha-Athén járaton?

A Dohából Athénba tartó Qatar Airways járat 91 utasát kötelező izolációba küldték, miután 12 utas koronavírus-tesztje pozitív lett - írja a Daily Sabah című lap. Rejtély, hogy mi történhetett, ugyanis induláskor még mindenkinek negatív volt a tesztje. 

A Qatar Airways járata hétfőn landolt az egyik legnagyobb athéni reptéren. Azokat, akik pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, 14 napig karanténban tartják, a tünetmentes utasok pedig egy hétig tartó elkülönítési fázisra számíthatnak. A helyi hírügynökség információ szerint a Katarból érkező és az oda tartó járatokat egészen június 15-ig törölték, egyúttal a közel-keleti országba való kiutazásokat felfüggesztették.

A fedélzeten tartózkodó emberek közül 9 pakisztáni állampolgárságú, de Görögországban élő személyről, valamint két ausztráliai görögről és egy görög-japán család tagjáról derült ki, hogy hordozzák a COVID-19 kórokozóját. Mindannyian egy külön erre a célra kialakított hotelben töltik a kötelező 14 napos karantén időszakot.

A hivatalos turistaszezon Görögországban június 15-én kezdődik, melynek hatására feloldottak néhány szabályozáson, így több hotel is  várhatja a vendégeket, a légi utazásokat pedig szintén folytathatják.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?