Vuhan: két és fél hét alatt csaknem 10 millió főt teszteltek koronavírusra


-A A+Két és fél hét alatt csaknem 10 millió embert leteszteltek koronavírusra a kínai Vuhanban, s mintegy 300 új fertőzöttet diagnosztizáltak – közölték kedden a helyi hatóságok.

Az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy ugyan az új típusú vírus Kínában jelent meg először, az országban jórészt sikerül megfékezni a járványt, az új eseteket mostanra elsősorban a külföldről hazatérő lakosok körében regisztrálják.A vuhani hatóságok a korlátozások áprilisi feloldását követően nagyszabású tesztelésbe kezdtek. Május 14. és június 1. között 9,8 millió embert leteszteltek a 11 milliós városban, naponta körülbelül félmilliót. A kampány költsége mintegy 900 millió jüan (hozzávetőlegesen 112 millió euró) volt. A tájékoztatás szerint a most diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek nem mutattak tüneteket.

„Az adatok azt mutatják, hogy Vuhan már biztonságos városnak számít” – jelentette ki a kínai járványmegelőzési és -ellenőrzési központ helyettes vezetője.

A hivatalos statisztikák szerint az 1,4 milliárdos lakosságú Kínában eddig 4634 halálos áldozatot szedett a koronavírus. Több szakember azonban kétségbe vonja a kormány által közölt adatok hitelességét.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X