Izraelben ismét emelkedni kezdett a koronavírusos fertőzöttek száma

Ismét emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.

Az utóbbi napok emelkedő tendenciája miatt a sávuót ünnepének reggelén rendkívüli ülést hívtak össze az izraeli egészségügyi minisztériumban a helyzet értékelésére, s a teendők meghatározására. "Nyilvánvaló számunkra, hogy általában sem tartják be az általános óvintézkedéseket, s különösen az iskolákban nem követik a szabályokat" - mondta a megbeszélés előtt a minisztérium egyik vezető tisztviselője.

Az új fertőzöttek számának több hetes csökkenése után az utóbbi napokban emelkedést mértek, és ezért a következő lépéseket tervezik: nagymértékű tesztelést fognak végezni a Tel-Avivban élő külföldiek körében, ahogy ezt Jeruzsálemben is tették, miután Tel-Aviv déli részén néhány rendelőintézetben az elmúlt napokban számos fertőzöttet jelentettek az ott élő, főként afrikai menekültekből álló népességnél. Emellett Jeruzsálemben a Rehávia gimnáziumban, és egy Tel-Avivtól délre, Bat Jamban lévő középiskolában jelent meg a koronavírus, ahol az érintetteket karanténba küldték, az intézmény minden tanulóját és dolgozóját tesztelik, és helyi intézkedéseket hoztak az illetékesek.

Az új esetek növekedése nyomán csütörtökön rendkívüli közleményt adott ki az egészségügyi minisztérium: "Abnormálisan megnőtt a fertőzések száma az elmúlt 48 órában. A minisztérium ismét felszólítja a lakosságot, hogy szigorúan tartsák be az előírásokat" - írta a tárca.

Izraelben a koronavírus megjelenése óta 16 887 fertőzöttet tartanak nyilván, az utóbbi napon 79 új esetet találtak. A vírust elkapók közül 14 727-en már meggyógyultak. Jelenleg 37-en vannak súlyos állapotban, közülük 36-an lélegeztetőgépen. A halálos áldozatok száma 284.

Kapcsolódók

Kimaradt?