Több mint 500 tengerparti fürdőhelyet nyitottak szombaton újra Görögországban

Sok görög család érkezett szombat reggel a tengerparti strandokra: több mint 500 nyilvános fürdőhelyet nyitottak újra. Az idei év első nagy hőhulláma is most érkezett meg: 38-39 fok várható a hét végén. A külföldi turistákat csak július elsejétől fogadják.

A Reuters emlékeztet: sokak számára ez volt az első alkalom, amikor idén tavasszal nyilvános helyre mentek a görögországi lezárásokat követően. Athén május elején kezdett könnyíteni a kijárási szabályozásokon.

A strandolókra azonban szigorú szabályok vonatkoznak: 1000 négyzetméterenként 40 ember tartózkodhat, és a kormány által kiadott kézikönyvben még azt is meghatározzák, hogy a napernyők legalább 4,5 méter távolságra lehetnek egymástól. Több strandon drónokra szerelt hangszórókon figyelmeztetik az embereket a távolság megtartására.

A 11 milliós Görögország gazdasága számára kiemelt kérdés a gazdasági termelés ötödét kitevő turizmus újbóli megerősítése. A tervek szerint júliustól már külföldi turistákat is fogadnak – írja a Mediafax által idézett Reuters.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?