Olaszországban ismét kétszáz fölé emelkedett a halottak száma

Kétszázhatvankettővel emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelem csütörtök esti adatai szerint, és elérte a 31 368-at. A gócpont Lombardiában ismét megugrott az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma is.

A 24 óra alatt bejelentett halálos áldozatok száma nőtt az egy nappal korábbi 195-höz és az azt megelőző 172-höz képest is. Ismét jóval kétszáz fölé emelkedett az elhunytak száma, miután majdnem másfél hónap után május 9-én először süllyedt 200 alá. Az aktív fertőzöttek száma 2017-tel csökkent a korábbi több mint 2800 után, és elérte a 76 440-et. A betegekből valamivel több mint 11 ezren vannak még kórházban, 855-re csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma. A gyógyultak túllépték a 115 ezret. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 223 096-ot.

Lombardiában 522-vel emelkedett a kiszűrt fertőzöttek száma a korábbi 394-hez képest. A halottak száma 111-gyel emelkedett az egy nappal ezelőtti 69 után. Milánó területén egy nap alatt 169 fertőzöttet diagnosztizáltak a korábbi 105-höz képest, Brescia városában 106-ot a szerdai 94-hez képest. Lombardiában egy nap alatt 14 ezer vírustesztet végeztek el, huszonnégy órával korábban pedig 10 ezret.

A kormány, az egészségügyi hatóságok és a tartományok vezetőinek hétfőig kell dönteniük arról, mely térségek állnak készen a május 18-i újraindulásra, vagyis a kereskedelem és vendéglátás teljes megnyitására, és hol szükséges lassabban enyhíteni az óvintézkedéseket. Olaszországban május 4-től indították újra a termelést, fokozatosan majdnem négymillió dolgozó tér vissza munkahelyére, de az azóta eltelt tíz napban a járványgörbe nem mutatott jelentős változást.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja. 

Kapcsolódók

Kimaradt?