Franciaországban ismét kétszáz fölött a halálesetek napi száma

Franciaországban az elmúlt 24 órában 263-mal 26 643-ra emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az előző napok száz alá csökkent esetszámai után - közölte a francia egészségügyi minisztérium hétfő este, az általános karantén feloldásának első napján.

Szombaton már csak nyolcvan, vasárnap pedig hetven halálesetet regisztráltak, ami a március 17-én kihirdetett és hétfőn véget ért kijárási korlátozások idején a legalacsonyabb napi esetszám volt. A tárca szerint az újbóli hirtelen emelkedés annak tudható be, hogy több hétvégi haláleset csak hétfőn került be a statisztikába.

A kórházban ápolt betegek száma viszont tovább csökkent, vasárnap este óta 285-tel 22 284-ra. Közülük 2712-en vannak lélegeztetőgépen, ami 64-gyel kevesebb, mint 24 órával ezelőtt, és a harmada a járvány egy hónappal ezelőtti tetőzésekor intenzív osztályon ápolt betegek számának.  Március 1. óta 139 519 fertőzöttet regisztráltak, az elmúlt 24 órában 456 új esetet találtak, s a kórházban meggyógyultak száma 56 724-re emelkedett.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?