Koronavírus: a számok szerint Nagy-Britannia már túl van a nehezén

Nagy-Britanniában már tetőzött az új típusú koronavírus miatt kórházi kezelésre szorulók és a koronavírus okozta Covid-19 betegség halálos áldozatainak száma is - mondta vasárnap a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai részlegének orvosigazgatója.

Stephen Powis a Downing Streeten tartott, grafikonokkal illusztrált vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Covid-19 betegséggel kórházban kezelt páciensek száma az elmúlt egy hétben országosan 13 százalékkal, 16 395-ről 14 220-ra csökkent.

Különösen markáns a csökkenés a járvány gócában, Londonban, ahol egy hónapja még csaknem ötezer pácienst kezeltek kórházban koronavírus-fertőzés okozta betegséggel, számuk azonban ma már nem haladja meg a kétezret. A legutóbbi 24 órában 315-el 28 446-ra emelkedett a nagy-britanniai Covid-19 járvány halálos áldozatainak száma.

Ez az utóbbi hetek legalacsonyabb napi növekedése volt, és Powis professzor hangsúlyozta: a napi kilengéseket kiszűrő hétnapos mozgó átlag is azt mutatja, hogy a halálozások száma túljutott a tetőzésen.

A külföldi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?