A cseh betegek több mint 40 százaléka felgyógyult

Csehországban csütörtök reggelig 227 halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány, a felgyógyultak száma pedig 3120-ra emelkedett, ami az összes beteg több mint 40 százaléka – derült ki a cseh egészségügyi minisztérium legfrissebb kimutatásából.

A halálesetek számának az emelkedése a minimálisra csökkent, szerdán senki sem halt meg. Az áldozatok döntő többsége idősebb személy.

Csehországban az első fertőzést március elsején mutatták ki, azóta 7581 személy betegedett meg. Szerdán több mint hétezer tesztet végeztek, és 75 személynél mutatták ki a fertőzést. Az új fertőzések száma már több mint egy hete jóval száz alatt mozog. Kórházban jelenleg 348 személyt kezelnek, mintegy hatvannál a betegség lefolyása súlyosnak minősíthető. Az elvégzett tesztek száma már megközelítette a 250 ezret.

Az országos válságstáb csütörtöki közleménye szerint a csehországi koronavírus-járvány egyre inkább veszít erejéből, ami lehetővé teszi a közélet és a gazdasági tevékenység fokozatos normalizálását. Néhány intézkedés azonban – például arcmaszkok viselése a köztereken – még hosszabb ideig fennmarad.

A külföldi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.
(Címlapfotó: Wikipedia)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?