Nagyon hazajönne egy csoport Németországban rekedt romániai idénymunkás

 

Úgy érzik, átverték őket, ezért haza szeretnének jönni, de a munkáltatójuk miatt ezt nem tehetik meg – erre panaszkodik az Antena1 híradója szerint egy csoport romániai idénymunkás, akik spárgát szedni mentek Németországba.

A román állampolgárok a Facebook-oldalukon közölt videókban számoltak be a helyzetükről. Mint írják, 13,30 eurós órabér ígéretével utaztak el Németországba. A helyszínen azzal szembesültek, hogy nem órabérben fizetik őket, hanem 65 eurócentet kapnak egy kilogramm leszedett spárgáért. Az nem derül ki a beszámolóikból, hogy egy óra alatt mekkora mennyiségű spárgát lehet leszedni.

Panaszaik szerint a munkaidejük 12 óra, „embertelen körülmények között”, és a farmot nem hagyhatják el, mert karanténban vannak. Azt írják, éheznek, mert az ellátásuk nem megfelelő, és a vesztegzár miatt nem tudnak maguknak élelmiszert vásárolni.

2 persoane din cele 120 de video care le am dar nu am semnal la net pt ca suntem pe câmp auziți ce spun despre firma SPARGHEL PAUL NU VENITI FRATILOR AICI SA CA E VAI MAMA NOASTRA

Közzétette: Bya Byanca Katalin – 2020. április 22., szerda

Ezért inkább hazajönnének, de ezt nem tehetik meg, mert a munkáltatójuk elvette a személyi igazolványukat, és addig nem kapják vissza, amíg ki nem fizetnek 300 eurót az eddigi ellátásukért. „Osszák meg minél többen ezt a videót, hogy láthassa mindenki, milyen helyzetbe kerültünk” – írja egyikük. A kommentelők többsége pedig arra biztatja őket, hogy forduljanak a németországi román konzulátushoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?