Már az Egyesült Államokban van a legtöbb áldozata a koronavírusnak

Az Egyesült Államokban szedte eddig a legtöbb halálos áldozatot a koronavírus-járvány a világon. A szombati adatok szerint összesen 19 833-an haltak meg az USA-ban, többen, mint az eddig leginkább sújtott Olaszországban, ahol 19 468 halálos áldozatot regisztráltak.

Az USA-ban szombaton 1086 új halálesetet és 5699 új fertőzést jelentettek a Worldometers adatai szerint. Bár még sokan megbetegszenek, egyre kevesebben kerülnek kórházba a koronavírus miatt, mondta egy sajtótájékoztatón az amerikai gócpontnak tekinthető New York állam kormányzója, Andrew Cuomo.

z Egyesült Államokban összesen több mint ötszázezer fertőzött van, de messze kiemelkedik a tagállamok közül New York, ahol 172 ezer esetet és közel kilencezer halálos áldozatot tartanak nyilván. A sok kritikus állapotban lévő beteg miatt az egészségügyi ellátórendszer és mentősök is leterheltek, ha Cuomo értesülései jók, akkor egy kicsit most fellélegezhetnek.

A kormányzó azt mondta sajtótájékoztatóján, hogy a kórházi ápolásra szorulók száma elérte a csúcspontot, egy darabig állandósult is ez az állapot, de már csökken a kórházi kezelésre szorulók aránya. „Még több ember lesz fertőzött, még sok ember kerül kórházba, de már alacsonyabb számaink vannak" – mondta.

New York polgármestere, Bill de Blasio arról számolt be, hogy 343 hajléktalannál mutatták ki a koronavírust. Húszan bele is haltak betegségbe, 37-en felépültek, 139-et valamelyik ellátóhelyen izolálták, 81-en még mindig kórházban vannak, és 35-en önkéntes karanténba vonultak.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja. 

Kapcsolódók

Kimaradt?