Közösségi konzultációt indított az MKP a Felvidéken


-A A+Egy új internetes platformon zajló közösségi konzultációt indított a Felvidéken a Magyar Közösség Pártja (MKP) - jelentette be Őry Péter, a felvidéki magyar párt ügyvivő elnöke online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A www.konzultacio.sk honlapon már elérhető közösségi konzultáció elindításával az MKP lehetőséget akar adni a felvidéki magyaroknak arra, hogy kinyilváníthassák véleményüket az őket érintő aktuális politikai és társadalmi kérdésekről. A közösségi konzultáció a maga nemében a Felvidéken eddig egyedülálló kezdeményezésnek számít.

Őry Péter kijelentette: mivel minden ezer válaszadó feletti eredmény reprezentatívnak számít, a platform egyfajta felmérésként működik, s így a konzultáció során szerzett válaszok alapján szeretnének döntéseket hozni a lakosság igényeivel kapcsolatban. "A választások közötti állandó kapcsolattartást is teremtünk ezzel" - fogalmazott Őry Péter. Az MTI kérdésére válaszolva rávilágított: a platformot párton belüli kérdések megválaszolására nem akarják használni.     

A platformon az első, április 22-ig tartó konzultáció csütörtökön már el is indult, ezen a regisztrációt követően 8 kérdésre lehet válaszolni, feleletválasztós módon. A mostani konzultációban a Szlovákiában február 29-én tartott parlamenti választások eredményeivel, az új kormány intézkedéseivel, illetve a koronavírus-járvány következményeivel foglalkozó kérdésekre lehet válaszolni. A kérdések kiértékelése automatikusan zajlik, az eredményeket a konzultáció lezárását követően hozzák majd nyilvánosságra.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X