Legyőzte a koronavírust a gyógyíthatatlan tüdőbeteg kisfiú

A 6 éves Joseph Bostain számára különösen nagy veszélyt jelentett a koronavírus, mivel születése óta cisztás fibrózisban szenved - mégis legyőzte a vírust.

A Daily Mail számolt be a 6 éves Joseph Bostain történetéről. A tennessee-i kisfiú sosem élhetett olyan életet, mint a barátai, mivel születése óta cisztás fibózisban - a külső elválasztású mirigyek kóros váladéktermelésével járó, örökletes betegségben - szenved, amely a tüdő, orr- és melléküregei, hasnyálmirigy, máj, emésztőrendszer, izzadságmirigyek és nemi szervek jellegzetes másodlagos károsodásához vezet. Bár manapság a korszerű kezeléseknek köszönhetően a betegek életkilátásai javultak, még így is csak egyharmaduk éli meg a 18 éves vagy annál idősebb kort. A gyógyíthatatlan betegség mellé a kisfiú az elmúlt két hétben a koronavírust is elkapta, így feltehetően élete eddigi legnehezebb két hetén és legnagyobb harcán van túl.

Josephnél március 19-én diagnosztizálták a betegséget. Magas láza volt, csúnyán köhögött. A fiú édesanyja viszont a napokban nagyszerű hírrel szolgált a Daily Mail-nek: kisfia, akinek a légzését géppel segítették, már sokkal jobban van és bár néha még köhög, újra aktív, jó az étvágya és a láza is lement, tehát legyőzte a vírust.

Joseph egy videóban erősítette meg a remek hírt: "Köszönöm a képeslapokat, az imákat és az ajándékokat. Cisztásfibrózis-harcos vagyok, és legyőztem a COVID-19-et!"

A családra még hetekig tartó karantén vár, ettől függetlenül nagyon boldogok, hogy Joseph elbánt a kórral.

Kapcsolódók

Kimaradt?