Morbid célra alakítják át a Milton Keynes-i jégpályát


-A A+

Az angliai Milton Keynes-ben (ahol a Bletchley Park is található) levő jégcsarnokot ideiglenesen szükség-halottasháznak jelölték ki - írja a bbc.com.

Az angliai Milton Keynes település központjában található Planet Ice jégpályát egy "vészhelyzeti" halottasháznak jelölték ki, amennyiben a koronavírus járvány terjedése indokolttá teszi, azonnal megkezdik a létesítmény átalakítást és ilyen irányú használatát.

"Az ésszerű tervezés részeként számba vesszük, milyen további átmeneti halálozási megoldásokra lehet szükség Milton Keynes-ben, amennyiben a temetkezési vállalatok nem tudnak megbirkózni a COVID-19 okozta halálesetek számának növekedésével" - jelentette be a városi tanács szóvivője.

"Együtt dolgozunk a Planet Ice tulajdonosaival azon, hogy elővigyázatossági okokból még idejében előkészítsük a jégpályát, ha az szükségessé válik a helyi műveletek támogatásához."

Az Egyesült Királyság más részein található jégpályákat korábban szintén átmeneti halotti létesítményként használták, mivel meglévő infrastruktúrájukat általában gyorsabban és hatékonyabban lehet alkalmazni, mint más épületekét.
EZT OLVASTA MÁR?

X