Egy 12 éves belgiumi lány a koronavírus legfiatalabb áldozata Európában

Egy 12 éves belgiumi lány a koronavírus legfiatalabb áldozata Európában – tájékoztat a 24.hu az Independent cikkére hivatkozva.

A lány a pozitív koronavírusteszt után három nappal belázasodott, majd az állapota hirtelen nagyon sokat romlott. Orvosa szerint bármilyen korban adódhatnak szövődmények, bár ez rendkívül ritka ilyen fiatal betegek esetében. Azt egyelőre nem tudni, hogy a lánynak voltak-e valamilyen alapbetegségei. „Sokkolt minket a hír” – mondta Emmanuel Andre, a belga közegészségügyi szolgálat (SPF) szóvivője.

Belgiumban 24 óra alatt 876-tal nőtt a fertőzöttek száma, így az országban 12 775 azonosított esetet tartanak számon. Az országban eddig 705-en hunytak el a járvány okozta betegségben. A kórházban ápoltak száma 485 új pácienssel bővült hétfőről keddre, így az intézményi ápoltak összlétszáma 4920. Intenzív ápolásra 1021 ember szorul, közülük 786-ot lélegeztetőgép segít.

„Lassan közeledünk ahhoz a ponthoz, hogy intenzív osztályaink teljesen megtelnek" – jelentette ki Emmanuel André. A fertőzések gócpontja továbbra is a flamand régió. Vallóniában 3650, Brüsszelben pedig 1452 fertőzöttet tartanak számon. A kórházból elbocsátott betegek száma 1695.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?