Spanyolországban több mint nyolcszázan haltak meg egy nap alatt

Spanyolországban 832-en hunytak el egy nap alatt az új típusú koronavírus-fertőzés következtében, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 5690-re nőtt - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium által szombaton közzétett hivatalos napi tájékoztatóból.

Adél-európai országban nyilvántartott fertőzések száma 72 ezer fölé emelkedett, ami csaknem 8200-zal több, mint egy nappal ezelőtt. A legelső esetet még január 31-én szűrték ki.

A szaktárca adatai szerint a kórházakban eddig több mint 40 ezer embert láttak el a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedés miatt, az elmúlt 24 órában 4300 új esetet kezeltek. Intenzív osztályra összesen 4500-an kerültek, 410-en az elmúlt egy nap során.

Az orvosok több mint 12 ezer pácienst nyilvánítottak gyógyultnak, péntek óta 2900-an hagyhatták el a kórházakat,  valamint az egészségügyi intézmények tehermentesítésére létrehozott orvosi felügyelettel ellátott karanténhoteleket és tábori kórházakat.

A járvány továbbra is a madridi tartományt érinti leginkább, ahol a nyilvántartott fertőzések száma 21 ezer, a halálos áldozatoké pedig 2700 felett van. Madridot Katalónia követi több mint 14 ezer fertőzöttel és ezer elhunyttal.

Az Ibériai-félszigeten található autonóm közösségek közül Murciában van a legkevesebb, összesen 802 kiszűrt eset. A délnyugat-spanyolországi tartományban 17-en haltak bele a fertőzésbe. A legkevesebb esetet az észak-afrikai exklávékból, Ceutából és Melillából jelentették, előbbiben 17, utóbbiban 45 fertőzöttek azonosítottak. A vírus mindkét helyen egy-egy halálesetet okozott.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?