Koronavírus: egy nap alatt 185-en haltak meg Nagy-Britanniában

Egy nap alatt 185-tel emelkedett az új típusú koronavírus okozta járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) péntek délutáni tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy eddig 769-en haltak meg Nagy-Britanniában a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésben. A brit adatok rendszeres közlésének kezdete óta ez eddig a legnagyobb napi halálozási szám.

A tájékoztatás szerint az elmúlt egy napban elhunytak közül a legfiatalabb 29, a legidősebb 98 éves volt, és négy kivételével mindegyikük krónikus betegségekkel küszködött fertőződése előtt. Annak a négy áldozatnak az életkora, akinek nem volt régebb óta fennálló betegsége, 82 és 91 év között volt.

A brit egészségügyi minisztérium pénteki adatai alapján az előző napi 11 658-ról 14 579-re emelkedett azoknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták az új koronavírust. Köztük van Boris Johnson miniszterelnök és a Matt Hancock egészségügyi miniszter. Mindketten pénteken jelentették be, hogy a betegség enyhe tüneteit észlelték magukon, és az ezután elvégzett koronavírustesztjük egyaránt pozitív lett. Johnson és Hancock az érvényes útmutatásnak megfelelően egy hétig tartó elkülönítésbe vonult és otthonról dolgozik. Nemrégiben bejelentették, hogy gyermeket vár Carrie Symonds, Johnson eljegyzett élettársa, aki a kormányfővel együtt a Downing Streeten lakik. A miniszterelnök megbetegedéséről szóló pénteki tájékoztatás nem tért ki arra, hogy Carrie Symonds-t is alávetették-e szűrésnek, de a kormányfői hivatal szóvivője részletek nélkül elmondta, hogy máshová vitték elkülönítés végett.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja

Kapcsolódók

Kimaradt?