Szombattól korlátozzák a kijárást Magyarországon is

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. FRISSÍTÉS: Megjelent péntek reggel az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett kijárási korlátozásról szóló rendelet a Magyar Közlönyben.

Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő arról is beszélt, hogy „elviselhető módon" próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól.

A döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát. A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, az egészségügyi ellátás igénybevétele, valamint az egyéni szabadidős sporttevékenység és szabadidős célú gyalogos közlekedés. Az élelmiszerüzletek és drogériák mellett az állateledelt árusító boltokat, mezőgazdasági üzleteket, piacokat, gyógyszertárakat, benzinkutakat, dohányboltokat, fodrászatokat lehet felkeresni.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja. 

(Címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kapcsolódók

Kimaradt?