Franciaországban ismét százzal nőtt a halottak száma


-A A+Franciaországban a koronavírus-járvány áldozatainak száma egy nap alatt 108-cal 372-re emelkedett, az előző napi szintén csaknem száz fős emelkedés után. A kórházban ápolt 4761 beteg közül több mint ezren vannak intenzív osztályokon - közölte csütörtök este a francia egészségügyi minisztérium.

"A fertőzöttek száma megduplázódott négy nap alatt" - hangsúlyozta Jérome Salomon, a tárca járványügyi felelőse, aki szerint a vírus terjedése gyorssá és intenzívvé vált. Egy nap alatt 91 új beteget kellett intenzív osztályra szállítani, ahol már 1122 fertőzöttet látnak el.

A járvány januári kezdete óta 10 955 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak, de Franciaországban ennél több embert tekintenek fertőzöttnek, függetlenül attól, hogy elvégezték-e náluk a tesztet. Eddig összesen 50 ezer embert teszteltek a francia egészségügyi szervek. A fertőzöttek átlag életkora hatvan év, s az elhunyt betegek hat százaléka hatvan év alatti volt.

Jérome Salomon megerősítette, hogy a járvány terjedésének megfékezésére elengedhetetlen, hogy mindenki betartsa a kedden életben lépett szigorú kijárási korlátozásokat. "Ha mindenki leszűkíti a kapcsolatait, sokkal kevesebb fertőzött lesz" - mondta. "Otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne legyen több halott és több súlyos eset" - tette hozzá. A franciák kedd déltől csak igazolással és halaszthatatlan ügyben hagyhatják el a lakhelyüket, ha munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mennek.

A Le Figaro című lap arról ír, hogy a francia nagyvárosok, elsősorban A lap beszámolója szerint  - a főként bevándorlók által lakott - Clichy-sous-Bois negyedben egy rPárizs egyes külső kerületeiben egyszerűen semmibe veszik a kijárási korlátozásokat. endőr életét vesztette abban a szóváltásban, amelynek előzményeként felszólított egy férfit, hogy menjen haza. 

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X